Interago

Zonnepanelen en het energielabel

Dit moet je weten over zonnepanelen en het energielabel

Zonnepanelen op je eigen dak kunnen meerdere voordelen hebben. De meeste van deze voordelen zijn wel bekend: ze leveren zelf de energie vanuit zonne-energie en zorgen daarmee voor een verlaging van je energiekosten. Maar wist je dat zonnepanelen ook een positieve invloed op het energielabel hebben van zowel woningen als bedrijfspanden? In deze blog vertellen we meer over hoe zonnepanelen de energie-efficiëntie van jouw pand kunnen verbeteren en uiteindelijk het energielabel positief kunnen beïnvloeden.

Wat is het energielabel en wat is hierin de rol van zonnepanelen?

Het energielabel is een maatstaf die de energieprestaties van een gebouw aangeeft. Het label wordt toegekend op basis van verschillende factoren zoals isolatie, verwarmingsinstallatie, ventilatie en het gebruik van duurzame energiebronnen. Hoe hoger het energielabel, des te energiezuiniger het gebouw is. Zonnepanelen spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw en verlagen daarmee de energie-index. Door de lagere energie-index krijg je een hoger (en dus beter) energielabel. 

zonnepanelen en het energielabel

De voordelen van zonnepanelen voor je energieverbruik

Een van de andere voordelen van zonnepanelen is dat ze je energiekosten aanzienlijk kunnen verlagen. Zodra de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, wekken ze elektriciteit op die je direct kunt gebruiken in je woning of bedrijfspand. Dit betekent dat je minder elektriciteit hoeft af te nemen van het net wat resulteert in langere energierekeningen. Deze besparing is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor het energielabel van je pand.

Naast het verlagen van de energiekosten kan de installatie ook de waarde van je pand verhogen. Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in energiezuinige woningen en bedrijfspanden. Een pand met zonnepanelen heeft een hogere aantrekkingskracht op de markt en kan daardoor sneller worden verkocht. Het verbeteren van het energielabel door middel van zonnepanelen kan dus ook een financieel voordeel opleveren.

Interago – jouw zonnepanelen specialist in Breda en omgeving

Zonnepanelen monteren, zo geregeld!

Werken bij Interago? Bekijk onze vacatures

Ja, zonnepanelen kunnen invloed hebben op het energielabel van een woning. Het energielabel van een woning geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Het label wordt bepaald op basis van verschillende kenmerken en eigenschappen van de woning, zoals de isolatie, verwarmingssysteem, ventilatie, en ook het energieverbruik.

Zonnepanelen kunnen een positieve invloed hebben op het energielabel van een woning, omdat ze duurzame energie opwekken en het energieverbruik van de woning verminderen. Door de opgewekte zonne-energie kunnen bewoners minder afhankelijk zijn van traditionele energiebronnen, waardoor het energieverbruik van de woning omlaag kan gaan.

De exacte invloed van zonnepanelen op het energielabel hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal zonnepanelen, hun vermogen en de energiebehoefte van de woning. Over het algemeen zal het energielabel van een woning met zonnepanelen waarschijnlijk verbeteren, vooral als de zonnepanelen een groot deel van het energieverbruik van de woning kunnen voorzien.

Vragen? Aarzel niet, stel ze aan ons!

Ook bijdragen aan duurzaamheid en je maandelijkse lasten verlagen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken.

Vragen over zonnepanelen en het energielabel?

Contactformulier