Interago

Energiemeter

Wat is een energiemeter?

Een energiemeter helpt je nog meer te profiteren van slimme energie in huis. De slimme meter zorgt voor een gedetailleerd inzicht in productie, verbruik en opslag van jouw energie. De laatste tijd zijn energiemeters steeds meer ontwikkeld, de nieuwste versie is de Inline Meter van SolarEdge. Deze Inline meter is de vervanger van de Energy Meter met stroomspoelen. De Inline meter is daardoor makkelijker en sneller te installeren in de meterkast.

Waarom zou je een Inline Meter willen hebben?

Met een Inline Meter heb je in eerste instantie veel meer inzicht in jouw energieopbrengst en -verbruik. Je kan daarmee dus zelf al slim inspelen op de persoonlijke situatie om zo optimaal mogelijk energie te gebruiken. Daarnaast kan de Inline Meter je ook helpen daarbij.
Deze zorgt namelijk voor een slimme sturing bij je apparaten. Daarnaast is voor de toekomst een Inline Meter ook essentieel als je een thuisoplaadpunt of thuisbatterij laat installeren.

Aansluiting

Hoe wordt zo’n Inline Meter dan aangesloten?

Een bekabelde aansturing is altijd mogelijk, maar daarnaast is het ook mogelijk om de Inline Meter draadloos aan te sluiten via het SolarEdge Home Network. Hierdoor is het niet nodig om extra communicatiekabels te installeren in de woning.

Is het inzicht ook realtime?

Jazeker! Het volledige inzicht in jouw energieopbrengst en -verbruik is ook realtime. Dat betekent dat je ieder moment van de dag kan kijken wat er in huis gebeurt, welke apparaten hoeveel energie verbruiken en wat dat voor invloed heeft op je totale energieverbruik.