Interago

Schoonmaak & onderhoud

Onze dienstverlening

Voorkom verlies van rendement.

Zonnepanelen liggen op een dak vrijwel altijd schuin vanwege een betere opbrengst. Maar naast een betere opbrengst heeft de schuine ligging ook als voordeel dat  regenwater het loszittende vuil makkelijker kan wegspoelen. Toch kan het gebeuren dat niet al het vuil goed wordt weggespoeld. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van hardnekkig vuil, vogelpoep of bladeren. Ook als het al weken niet geregend heeft worden de zonnepanelen zichtbaar vuiler en verliezen ze daardoor rendement. Op dat moment kan het verstandig zijn om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Als zonnepanelen erg vuil zijn vangen ze minder zonlicht op. Hierdoor kunnen ze minder energie opwekken en dat levert uiteindelijk een lager rendement op.

Op vaste momenten

Bij Interago BV is mogelijk een overeenkomst af te sluiten dat wij op vaste momenten de zonnepanelen komen schoonmaken. We maken dan specifieke afspraken die passend zijn bij de situatie. Meer hierover weten? Neem dan contact op via het contactformulier.

Voor omvormers

Een omvormer van de zonnepanelen heeft vrij weinig onderhoud nodig, maar soms kan het wel fijn zijn als een periodieke inspectie plaatsvindt.

Bij Interago BV is het mogelijk een overeenkomst af te sluiten dat wij op vaste momenten de omvormer controleren op bijzonderheden. We zullen hierbij onder andere een visuele inspectie doen, verwijderen van stof en vuil en ventilatieopeningen reinigen.
We maken dan specifieke afspraken die passend zijn bij de situatie. Meer hierover weten? Neem dan contact op via het contactformulier.