Interago

Thuisoplaadpunt

Onze dienstverlening

Thuisoplaadpunt

Je ziet er steeds meer om je heen: elektrische auto’s! Als je een elektrische auto bezit of overweegt er eentje aan te schaffen, kan het installeren van een thuisoplaadpunt een slimme zet zijn zodat je je auto kan opladen met je eigen stroom. Wil je weten hoe dit zit en wat voor- en nadelen kunnen zijn? Lees dan vooral verder.

Voordelen van een oplaadpunt aan huis

Een oplaadpunt aan huis biedt vooral veel gemak; je kan de auto opladen wanneer je thuis bent of gedurende de hele nacht zonder dat je naar openbare laadstations hoeft te rijden of je auto’s ergens in de wijk moet neerzetten. Het bespaart tijd en geeft ook een veilig gevoel dat je de auto thuis hebt staan.

Daarnaast is thuis opladen meestal goedkoper dan opladen bij openbare laadstations, en zeker als je een thuislader en zonnepanelen hebt. De stroom uit je zonnepanelen kan je namelijk gebruiken om je auto op te laden waardoor het nog goedkoper is dan de stroom van het elektriciteitsnet.

Tot slot is een oplaadpunt aan huis betrouwbaar, hij is er altijd. Je hoeft je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van openbare laadstations op drukke momenten of dat je nog voldoende stroom in je auto hebt zitten tot het volgende laadstation.

De voordelen van een thuisbatterij:

Een oplaadpunt moet natuurlijk wel aangeschaft en geïnstalleerd worden en dat brengt kosten met zich mee. Deze investering kan je er natuurlijk ook weer snel uit hebben en is afhankelijk van jouw eigen situatie. Daarnaast heb je voldoende ruimte nodig voor het oplaadpunt en de kabels en het is handig als de auto op eigen grond geparkeerd kan worden of in ieder geval heel dichtbij de woning.

De conclusie

Het installeren van een oplaadpunt aan huis biedt tal van voordelen, zoals gemak en kostenbesparing. Het kan de moeite waard zijn als je een elektrische auto bezit en van plan bent deze voor een langere periode te behouden. De initiële kosten en ruimtevereisten moeten echter worden overwogen voordat je een beslissing neemt. Neem contact op via het onderstaande contactformulier voor een vrijblijvend adviesgesprek.