Interago

Wat kosten zes zonnepanelen inclusief montage?

Wat kosten zes zonnepanelen inclusief montage?

De zon, onze bron van licht en warmte, kan meer doen dan alleen maar onze dagen opfleuren. In een tijd waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, bieden zonnepanelen een stralende oplossing. Ze zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Maar wat kost het eigenlijk om zes zonnepanelen te laten installeren? Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig, want het hangt af van verschillende factoren. In deze blog duiken we dieper in op de kosten voor de installatie ervan en nemen daarbij het voorbeeld van zes zonnepanelen.

De kosten voor het installeren van zonnepanelen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Een aantal belangrijke overwegingen zijn:

  • Merk en kwaliteit:

Vanzelfsprekend hebben het merk (en daarmee ook de kwaliteit) van de zonnepanelen invloed op de prijs ervan. Hoogwaardige panelen zijn duurder, maar bieden vaak ook een betere energieopbrengst en een langere levensduur. Dit komt omdat het materiaal waar zonnepanelen van gemaakt worden (onder andere silicium) zuiverder is bij de duurdere merken en daarmee zorgt voor een stabielere opbrengst.

  • Serie- of parallelgeschakeld systeem:

De manier waarop de zonnepanelen aan elkaar zijn geschakeld heeft ook invloed op de uiteindelijke kosten. Bij een parallelgeschakeld systeem, hangt er onder ieder zonnepaneel nog een eigen optimizer om de opbrengst van dat specifieke zonnepaneel te optimaliseren. Hierdoor vallen de kosten van een parallelgeschakeld systeem hoger uit dan van een serie geschakeld systeem, maar (afhankelijk van de totale opstelling van de zonnepanelen) kunnen parallelgeschakelde systemen wel meer energie opleveren.

  • Daktype:

De kosten van de zonnepanelen kunnen ook beïnvloed worden door het type dak dat je hebt, en daarmee bedoelen we vooral of het dak schuin of plat is. Daarnaast kunnen de kosten ook oplopen indien er sprake is van meerdere dakvlakken. Zonnepanelen zitten namelijk vast aan een onderconstructie. De onderconstructie voor op een plat dak is vaak duurder dan de onderconstructie van een schuin dak. Als er sprake is van meerdere dakvlakken kan je de zonnepanelen minder goed ‘doorleggen’ waardoor je in verhouding meer onderconstructie nodig hebt voor de zijkanten van de zonnepanelen.

Wat kosten zes zonnepanelen?

De totale kosten van zes zonnepanelen

Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten voor de installatie van 6 zonnepanelen, inclusief materiaal en arbeid, variëren tussen de €3500 en €5500, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze investering zich in de loop van de tijd terugverdient, dankzij de besparingen op je energierekening en mogelijke financiële voordelen. Daarnaast zijn er steeds meer gemeentes die subsidies verstrekken voor het laten installeren van zonnepanelen.

Kortom, zonnepanelen zijn niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar ook een slimme investering voor de toekomst. Ze bieden talloze voordelen, waaronder lagere energiekosten en een verhoogde woningwaarde. Hoewel de initiële kosten variëren, is het belangrijk om te overwegen dat zonnepanelen op de lange termijn winstgevend kunnen zijn en bijdragen aan een duurzamere wereld.

Vragen? Aarzel niet, stel ze aan ons!

Ook bijdragen aan duurzaamheid en je maandelijkse lasten verlagen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken.

Meer weten over de kosten voor zes zonnepanelen?

Contactformulier