Interago

Opbrengst van zonnepanelen per dag in een grafiek

Grafiek dagelijkse opbrengst van zonnepanelen

Eindelijk, de zonnepanelen liggen op je dak! Het allerleukste gaat nu beginnen: iedere dag de opbrengst bekijken. Stiekem vinden we dat allemaal het leukste van eigen zonnepanelen. Je kan nu namelijk iedere dag zien hoeveel energie jij opwekt. Als je een energiemeter erbij hebt laten plaatsen kan je zelfs bijhouden hoeveel stroom je gebruikt op dat moment in huis en welk percentage van de opgewekte stroom gelijk je huis in gaat en welk percentage teruggaat naar het stroomnetwerk.

 

Wil je graag de prestaties van je zonnepanelen op de voet volgen en inzicht krijgen in de dagelijkse opbrengst? Dat kan heel eenvoudig middels een app op je mobiele telefoon. Ontdek hoe deze tool je kan helpen bij het optimaliseren van je energieproductie en het maximaliseren van je besparingen. Als je namelijk inzichtelijk hebt wanneer en hoe je de meeste stroom verbruikt, kan je ook gaan kijken of je daar nog iets aan kan doen. Ook kan je daarmee alvast gaan kijken hoe je straks het handigste je stroom kan gebruiken wanneer de salderingsregeling in Nederland wordt afgebouwd. Je kan dan in de app kijken wanneer je de meeste stroom opwekt en wanneer je dus bijvoorbeeld het beste de auto thuis kan opladen of de wasmachine kan laten draaien.

 

opbrengst zonnepanelen per dag grafiek

Dagelijkse opbrengst zonnepanelen meten met de SolarEdge-app

Een van de handigste functies van zo’n app is de mogelijkheid om de dagelijks opbrengst van je zonnepanelen in een grafiek weer te geven. Deze grafiek toont je de hoeveelheid energie die je zonnepanelen gedurende de dag produceren, met duidelijke visuele gegevens. Je kunt de piekmomenten, daluren en het totale energieverbruik gemakkelijk aflezen, waardoor je beter inzicht krijg in je energieopwekking.

De afbeelding onderstaand is een voorbeeld van een dergelijke grafiek in de SolarEdge-app.

Wanneer je ook een energiemeter hebt laten plaatsen, krijg je nog meer details te zien in de opbrengst van de zonnepanelen en het verbruik van je huishouden. Dit kan handig zijn om inzichtelijk te krijgen wanneer je de meeste stroom verbruikt of wanneer je het beste je huishoudelijke apparaten kan aanzetten. In de afbeeldingen hieronder en hiernaast zie je hoe dat is weergegeven in de SolarEdge app. In de afbeelding hiernaast kan je zien hoeveel kWh er per dag geproduceerd is en hoeveel kWh daarvan is verbruikt en hoeveel kWh daarvan naar het stroomnetwerk is gegaan. Ook kan je zien hoeveel kWh er verbruikt is op een dag en hoeveel kWh daarvan uit de zonnepanelen komt en hoeveel kWh daarvan uit het stroomnetwerk is gekomen

opbrengst zonnepanelen per dag grafiek

Grafiek verbruik en opbrengsten zonnepanelen

In de afbeeldingen hieronder is nog grafisch weergegeven op welk moment van de dag de verbruiken en opbrengsten zijn.

 

gemiddelde opbrengst zonnepanelen per maand
opbrengst zonnepanelen per dag grafiek

Bovendien helpt de grafiek in de app je ook om eventuele afwijkingen of verminderde prestaties snel op te merken. Als je bijvoorbeeld een onverwachte daling in de energieproductie ziet, kan dit duiden op een technisch probleem in het systeem. Door tijdig actie te ondernemen, kun je mogelijke problemen snel oplossen en ervoor zorgen dat je zonnepanelen optimaal blijven functioneren.

Heb je trouwens (nog) geen energiemeter maar wil je wel graag extra inzicht in je eigen energieverbruik en -productie, stuur ons een bericht via het contactformulier voor de mogelijkheden. Laat je binnenkort zonnepanelen plaatsen door ons, bespreek dan tijdens het adviesgesprek gelijk de mogelijkheden voor een energiemeter!


Interago – jouw zonnepanelen specialist in Breda en omgeving

Zonnepanelen monteren, zo geregeld!

Werken bij Interago? Bekijk onze vacatures

Vragen? Aarzel niet, stel ze aan ons!

Ook bijdragen aan duurzaamheid en je maandelijkse lasten verlagen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken.

Vragen over de dagelijkse opbrengst van zonnepanelen?

Contactformulier